Behandling

Vi har avtal med Region Västerbotten, vilket innebär att du betalar en patientavgift om 200 kr.  Du som är under 20 år betalar ingen patientavgift. Besök hos oss omfattas av högkostnadsskyddet.

Första besöket

Under första besöket gör Claes-Göran en noggrann undersökning av dina besvär. För att säkerställa rätt behandling, använder vi oss av ultraljudsdiagnostik vid undersökningen. När vi har kartlagt dina specifika utmaningar sätter vi upp en plan för behandling och rehabilitering. Planen är skräddarsydd för att passa din specifika livssituation och dina mål.

Uppföljning

Vi kommer att finnas vid din sida hela vägen från en vardag med besvär till välbefinnande. Vi bokar in uppföljningsmöten där vi coachar dig och leder dig i rätt riktning under din rehabilitering. Vi ger oss inte helt enkelt förrän du är tillbaka på banan.

Frågor och svar

Vad är ortopedisk manuell terapi?

Ortopedisk manuell terapi (OMT) är en fysioterapeutisk behandlingsmetod med manuella tekniker för diagnostisering, samt behandling av smärta och funktionsnedsättningar. OMT ökar rörligheten i leder, minskar smärtan och förbättrar kroppens funktion. Behandlingen inkluderar individanpassade tekniker och träning för att hjälpa dig som har problem med rygg- och nacksmärta, ledproblem, muskelspänningar och stela leder. 

Varför använder man ultraljudsdiagnostik?

Ultraljudsdiagnostik används för att undersöka skador i skelett, muskler, senor, ledband och ledkapslar. Det är ett verktyg för att mer precist fastställa diagnosen och bedöma skadans allvarlighetsgrad.  Metoden är en helt smärtfri och säker metod som gör det enklare för oss att hjälpa dig att få en korrekt diagnos.